‘Het afscheid van een geliefde verdient echte betrokkenheid’

Ellen Nooren Uitvaartverzorging biedt al 5 jaar hoogwaardige dienstverlening in persoonlijke uitvaartbegeleiding. Samen met zelfstandig professionals Anita Buikstra en Greetje Brontsema verzorgt Ellen Nooren sinds mei 2014 begrafenissen en crematies in de regio Drenthe & Groningen. Dit eerste lustrum zien ze als een goede gelegenheid om te vertellen hoe zij met empathie en warmte het afscheid van een geliefde of dierbare vormgeven.

Ellen Nooren Uitvaartverzorging is een eigentijds, modern en onafhankelijk uitvaartbedrijf waar gewerkt wordt met een team van drie vrouwen die nabestaanden graag op een persoonlijke, deskundige en warme manier bijstaan in de moeilijke periode nadat een geliefd persoon overleden is. Het gaat daarbij altijd om de persoonlijke wensen die passen bij de nagedachtenis van de dierbare. Ellen: “Het afscheid van een geliefde of dierbare persoon verdient echte betrokkenheid. Daarom doen wij dit werk met grote inzet en empathie.

De hoogwaardige kwaliteit die wij leveren komt onder meer tot uitdrukking in optimale voorbereiding en organisatie van de dag van het afscheid, toepassing van nieuwe technieken zoals thanatopraxie (lichte balseming, toelichting zie website), meedenken en meebewegen in situaties die hierom vragen, regie en overzicht houden en op inventieve, originele wijze vervullen van heel gewone of heel bijzondere wensen”.

Het team van Ellen Nooren Uitvaartverzorging

“Voorop staat dat nabestaanden zeggen: deze uitvaart heeft ons een goed gevoel gegeven. We hebben echt afscheid genomen zoals wij het wilden.”

Bijzondere wensen

De samenleving verandert. Mensen maken hun eigen keuzes steeds vaker zonder taboes of wat ‘gebruikelijk’ is. Dat is ook het geval bij uitvaarten. Uw wens om op passende wijze afscheid te nemen staat centraal. Er kan heel veel, de mogelijkheden zoeken wij graag met u uit.

Locatie

Op mooie en eenvoudige locaties én de meest bijzondere en stijlvolle locaties heeft Ellen Nooren Uitvaartverzorging afscheidsbijeenkomsten verzorgd. Van een prachtig omgebouwde schuur naast het huis, in het bos op de natuurbegraafplaats tot de Der Aa-kerk en Jozefkathedraal in Groningen.

Werkwijze

Efficiëntie staat niet voorop, maar aanvoelen, empathie en rust. Er wordt op persoonlijke en plezierige wijze met u samengewerkt aan de voorbereiding van het afscheid.

“Ellen had heel snel door wat voor gezin wij zijn en gaf ons advies, ook uit eigen ervaringen. Natuurlijk lagen alle keuzes bij ons. Bij ieder advies legde ze ook heel goed uit waarom. Mijn vader, broertje en ik wisten hierdoor heel goed wat we konden verwachten. Heel fijn natuurlijk. Iedere keer dat wij haar zagen of belden, was ze de rust zelve. Mijn vader, broertje en ik hopen natuurlijk dat we nooit meer een uitvaartondernemer nodig hebben. Maar als het toch moet, dan zou ik in ieder geval vragen naar Ellen.”

– Dochter van Anna

Kosten

Of er een klein of een groot budget aanwezig is, maakt niet uit voor de vormgeving van het afscheid. Ook met beperkte middelen en een mooie dosis creativiteit kan een prachtig afscheid worden gerealiseerd.

Wanneer het onderwerp van de uitvaartkist aan de orde komt, vragen wij de familie regelmatig of zij de meest eenvoudige uitvaartkist wensen. Dit is tevens de meest voordelige uitvaartkist. In vier van de vijf gevallen zegt de familie dat ze dit fijn vindt. Het boek met voorbeelden van kisten komt dan helemaal niet uit onze tas. Dit wordt vaak als een opluchting ervaren.

Een prachtig vak

Het vak van uitvaartbegeleider is een prachtig en bijzonder vak. Ellen: “Bij families te komen wanneer kort tevoren een dierbare is gestorven, vraagt om een ingetogen en empathische houding. U verwacht een persoonlijke uitvaart en professionaliteit. Kwaliteit, stijl en maatwerk. Dat is waar wij als team voor staan.”


Bovenstaand artikel is op 25 mei 2019 gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden. Bekijk het originele artikel (pdf).