Kleine uitvaarten

De wereld is in de ban van het Coronavirus Covid-19. Ook voor uitvaarten heeft dit forse gevolgen. Er mogen bijvoorbeeld maximaal 100 naasten aanwezig zijn bij een uitvaartceremonie, waarbij diverse voorschriften in acht genomen moeten worden.

Voorschriften waarbij de 1,5 meter maatregel onder andere veel invloed heeft. Op vrijwel alle locaties mogen inmiddels personen die één huishouding (gezin) vormen, direct naast elkaar plaatsnemen, zonder de 1,5 meter afstand. 

Ellen Nooren Uitvaartverzorging werkt volgens de door de overheid voorgeschreven maatregelen en richtlijnen, zoals van RIVM en GGD. Een uitvaart blijft in alle gevallen maatwerk en dat blijven we u ook leveren. Zo hebben wij inmiddels contacten gelegd met verschillende locaties waar u met 100 genodigden terecht kunt met inachtneming van de geldende maatregelen. We informeren u hier graag over, als u dit wilt.

Heeft u te maken met een overlijden of heeft u vragen over onze werkwijze? U kunt vrijblijvend contact opnemen met telefoonnummer 06 – 22 44 88 77.

Referenties van kleine uitvaarten

Uitvaart Birgit

Na het overlijden van mijn moeder heeft Yvonne ons geweldig geholpen en voor een prachtige uitvaart gezorgd. Alles was bespreekbaar maar was ook realistisch. Communicatie verloopt goed en afspraken werden nagekomen. Yvonne bedankt!

– zoon Tijn

Uitvaart van Liane

Na een tijdje wikken en wegen is de familie eruit welke dertig personen er voor het afscheid uitgenodigd worden. Liane is veel te jong overleden en haar vriendenkring is groot.
Er wordt besloten om het afscheid in de Boskapel op Natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext te laten plaatsvinden. Een uitvaart met dertig personen en anderhalve meter afstand is op deze locatie goed te realiseren.

Op de dag van het afscheid is het prachtig weer en worden we verwarmd door de zonnestralen. Gezamenlijk lopen we naar de Boskapel en zetten alles klaar. De genodigden kunnen plaatsnemen op houten banken, voorzien van plaids.
Wat ontzettend veel mensen leven met het gezin mee en hebben bloemen gestuurd, zo zijn de mensen die niet uitgenodigd konden worden, er toch een beetje bij. We brengen na het afscheid Liane naar haar laatste rustplaats waar haar man en twee zonen een mooi plekje hebben uitgezocht onder de bomen bij het Hillig Meer.
Alle bloemen gaan uiteraard mee naar het graf en wanneer de echtgenoot de volgende dag weer gaat kijken ligt de plek vol met gekleurde bloemen.

De dag na de begrafenis stuurde Erik, echtgenoot van Liane, een lief appbericht met de volgende woorden: “Bedankt voor de onvergetelijke dag die je ons, onze familie en vrienden hebt bezorgd. Liane heeft het afscheid gekregen dat ze verdiende“.

Uitvaart Liane

Afscheid de heer Veltkamp

Mijn 76-jarige vader kreeg op de eerste dag van de lockdown onverwachts een hersenbloeding en overleed na een kort verblijf in het ziekenhuis. Een heftige periode, waarin emoties gepaard gingen met ervaringen die niemand ooit voor mogelijk had gehouden.

Geen bezoek op de IC, gesprekken met artsen via de telefoon, geen fysiek contact met familie en vrienden. Verdrietig, verwarrend, vervreemdend, verstild. Hoe neem je in deze tijd afscheid van iemand die vol in het leven stond, veel bezigheden had, sociaal actief was? Welke keuzes maak je voor het afscheid als er zoveel beperkingen gelden? Het was fijn in dit proces begeleid te worden door Ellen en Yvonne. Hun professionaliteit, aandacht en menselijke maat hebben er toe bijgedragen, dat mijn vader het afscheid kreeg dat hij verdiende en dat bij hem paste. In andere omstandigheden zouden we nooit een besloten afscheid hebben overwogen; nu we niet anders konden, bleek de aanwezigheid van alleen zijn allerliefsten intiem en waardevol. Iedereen had iets voorbereid, wat op eigen wijze en in verschillende vormen gedeeld werd. Dit was voor de kleinkinderen intens, maar ook een heel goede manier om in tijd van sociale afstand hun gevoel te laten spreken. Onze stoelen stonden – op 1.5 meter – in een kring, met mijn vader in ons midden. We konden vrijuit praten, huilen, lachen, waren onder elkaar. We konden als familie zelf regie houden, Yvonne faciliteerde waar nodig, was alert en zorgvuldig. Ondanks ons grote verdriet en gemis, koesteren we de herinneringen aan mijn vader en zijn bijzondere, liefdevolle afscheid.

Barbera Veltkamp

Afscheid Klaasje

Tante Klaasje en oom Egbert leerden elkaar 47 geleden kennen als collega’s bij de sociale werkvoorziening in Assen. Na een kort ziekbed stierf Klaasje eind februari. Namens Ellen Nooren Uitvaartverzorging begeleidde Anita Buikstra het afscheid en de uitvaart.

Het overlijden van Klaasje kwam ondanks haar respectabele leeftijd heel plotseling. Aan het samenzijn van twee bijzondere mensen kwam een einde. Anita hielp met geduld en doortastendheid Egbert en zijn familie door het proces heen. Ze nam niet alleen praktische zorgen weg, maar hielp ook met het vinden van woorden die de gevoelens van dat moment uitdrukten. Gedurende de dagen rond de uitvaart was Anita steeds als vraagbaak beschikbaar, op elk moment dat we haar nodig hadden.

Het afscheid in uitvaartcentrum Ommeland en Stad was zeer goed geregeld. Het vervoer naar het centrum, de ontvangst van genodigden, de mooie toespraken met geprojecteerde foto’s, het afscheid zelf met muziek. Anita regisseerde het zonder ook maar een moment zelf op de voorgrond te treden, respectvol en zorgvuldig. Zo werd een moeilijke dag een moment waar Egbert en andere nabestaande met een warm gevoel aan terugdenken.

 Dank Anita, dank Ellen Nooren.

 Martin van Iperen, namens de familie