Anita Buikstra – Faken

Anita Buikstra - FakenAnita Buikstra – Faken (1967) is geboren en getogen in de provincie Drenthe waar zij samen met haar man Pieter en hun twee zonen woont. Anita heeft jarenlange ervaring als Office Manager, waardoor vooruitdenken en servicegerichtheid voor haar vanzelfsprekend zijn. Anita is een warme persoonlijkheid, mensen voelen zich bij haar direct op hun gemak wat in het uitvaartwerk van grote waarde is.

Anita en haar man verloren hun eerste zoontje bij zijn geboorte en op jonge leeftijd is de vader van Anita overleden. Deze ervaringen hebben haar gevormd en zij weet als geen ander wat belangrijk is voor nabestaanden bij het begeleiden en organiseren van een betekenisvol afscheid.

In 2013 besloot Anita de stap richting het uitvaartwerk te zetten en werd in de praktijk opgeleid bij een grote uitvaartorganisatie. Na twee jaar in dienstverband te hebben gewerkt, besloot Anita als freelance uitvaartbegeleidster haar loopbaan voort te zetten. Anita schreef enige tijd online blogs op het gebied van uitvaartbegeleiding voor NDC Mediagroep. Ook is zij inzetbaar als spreekster bij uitvaarten. Zij is regelmatig werkzaam voor Ellen Nooren Uitvaartverzorging en zet zich tevens in voor andere bedrijven.