Uitvaart Niels

Toen duidelijk werd dat onze zoon Niels van 35 jaar oud niet meer beter zou worden, stortte onze wereld volledig in. Daarnaast was er echter voldoende realiteitszin om te beseffen dat het erg fijn zou zijn als Niels zelf nog de regie zou hebben over zijn eigen uitvaart, hoe wrang ook!

Aangezien Niels pas terug was in Nederland nadat hij een tijdlang in Amerika had gewoond, had hij geen idee wie hij voor begeleiding van de uitvaart kon benaderen. Waarna zijn moeder Winy met het idee kwam om Ellen Nooren Uitvaartverzorging te benaderen. Ellen en Winy kenden elkaar via het werk van Winy, uit de periode dat Ellen nog werkzaam was als HR-manager. Niels vond dit een goed idee.

Vervolgens werd Ellen Nooren Uitvaartverzorging gebeld en kregen we Greetje Brontsema aan de lijn. Greetje werkte in deze periode op freelancebasis als uitvaartverzorger voor Ellen, die het in de betreffende periode erg druk had en Greetje nam op dat moment de honneurs waar. Teleurstelling in eerste instantie, maar dat bleek volkomen onterecht, we hadden ons geen betere uitvaartleidster kunnen bedenken!

Greetje benaderde Niels zo liefdevol, dacht in alles met hem mee op een heel respectvolle manier. Op 9 december, 3 maanden na het eerste gesprek met Greetje, kwam de dag die zo gevreesd werd, de dag waarop Niels overleed.

Greetje heeft in de dagen erna heel veel voor ons betekend, niets was haar te veel en we konden volledig op haar steunen. Ze dacht in alles met ons mee en kwam daarnaast ook nog met fantastische nieuwe ideeën, die Niels ook zeker omarmd zou hebben.

Wat was het een “prachtig” afscheid daar in Groningen, ondanks het grote verdriet.

Na de plechtigheid kreeg Greetje van alle kanten complimenten, geheel verdiend. Hulde!