Aanpassen of verwijderen social media bij overlijden

Social media zijn in ons leven niet meer weg te denken. We delen volop gebeurtenissen van familie en vrienden via bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn, Pinterest en Twitter. Gedenkwaardige momenten, foto’s, blogs en persoonlijke video’s vormen zo ons sociale archief. Ook delen we ervaringen van of met andere gebruikers via social media.

Pas na het overlijden krijgen de nabestaanden te maken met de vraag. Wat doen we met dit sociale archief dat online blijft staan? In de praktijk blijkt dat het niet eenvoudig is om als nabestaande het profiel van de overledene op te zeggen. Vaak zijn de inloggegevens onbekend of is de procedure om een profiel definitief te verwijderen lastig.

Gelukkig zijn er verschillende organisaties die -tegen betaling, kunnen helpen met het vastleggen en uitvoeren van je wensen. Zo kun je zelf bepalen wat er met je online sociale archief gebeurt na je overlijden. Een organisatie waar je dit kunt vastleggen is: Ziggur.

Facebook (social media bij overlijden) Instagram (social media bij overlijden) Linkedin (social media bij overlijden) Pinterest (social media bij overlijden) Twitter (social media bij overlijden) YouTube (social media bij overlijden)