Uitvaart regelen

Op het moment dat een geliefde komt te overlijden, moet er in korte tijd veel geregeld worden voor de uitvaart. U moet keuzes maken op een moment dat heftige emoties vaak de boventoon voeren. Veel vragen komen op u af wanneer u een afscheid moet voorbereiden. Dat zijn de momenten waarop Ellen Nooren Uitvaartverzorging voor u klaar staat. Want het creëren van rust is nu van groot belang.

Met degenen die zorg dragen voor het afscheid, gaan we in gesprek over de vormgeving en invulling van het afscheid. Wij ontzorgen u en leiden u door dit proces heen, van begin tot eind. Als u graag zelf een aantal taken voor uw rekening wilt nemen, dan doen wij een stap terug – en kijken over uw schouder mee. We attenderen op wat mogelijk vergeten wordt en u heeft altijd het aandeel in de organisatie van het afscheid op de manier zoals u dit wenst.

Stap voor stap de uitvaart geregeld

De zorg voor de overledene, waar en wanneer de begrafenis of crematie plaats gaat vinden en het maken van een rouwkaart, zijn zaken waar in de meeste gevallen als eerste aandacht aan gegeven wordt bij het regelen van het afscheid. Maar niet alle beslissingen hoeven direct genomen te worden.

Door regelmatig contact te hebben, heeft u voldoende gelegenheid om na te denken over hoe u het afscheid vorm wilt geven. Ellen Nooren Uitvaartverzorging begeleidt u met rust, warmte en op deskundige wijze bij de keuzes die gemaakt moeten worden.

Bekijk onze ‘Checklist uitvaart’ voor het regelen van een uitvaart. Zaken waar u aan kunt denken op het moment van overlijden.