Vasthouden in tijden van Corona

In deze crisistijd leren we nieuwe woorden en bestaande woorden krijgen soms een andere betekenis. Denk bijvoorbeeld aan: social distance, lockdown, quarantaine en ‘het nieuwe nu’.

Als uitvaartverzorgers staan wij voor de opgave om, ook in deze verwarrende tijd, samen met u voor een waardig afscheid te zorgen. Ook zolang de verordeningen rondom het Coronavirus van kracht zijn. Daar blijven de medewerkers van Ellen Nooren Uitvaartverzorging pal voor staan. Met respect, deskundigheid en waar nodig creativiteit, organiseren wij de uitvaart van uw dierbare. Zo mooi en liefdevol mogelijk.

Vitaal beroep

Het beroep van uitvaartverzorger is als ‘vitaal beroep’ aangemerkt. Wij kunnen bij u op bezoek komen in geval van overlijden van een dierbare. Als ú dat wilt. De maatregelen die het Coronavirus moeten indammen, worden onder het motto: ‘voorzichtigheid nu, is beter dan spijt achteraf’ voorlopig tot 20 mei voortgezet. Om de veiligheid van onze medewerkers en de families die wij begeleiden maximaal te waarborgen, houden wij 1,5 meter afstand aan en volgen wij een strikt hygiëneprotocol. We werken volgens de voorgeschreven maatregelen en richtlijnen en beschikken ruimschoots over materialen en middelen die hiervoor op dit moment nodig kunnen zijn.

Wat kan er wel bij een uitvaart?

Er is een aantal beperkende maatregelen afgekondigd. De belangrijkste gaat over het aantal mensen dat de afscheidsbijeenkomst mag bijwonen. In de afgelopen maanden wisselde dat aantal. Het laten maken van een foto- en/of video-opname van het afscheid, kan een goede keuze zijn. Het is ook in vrijwel alle gevallen mogelijk om live streaming te organiseren, zodat ook mensen thuis -via hun laptop, tablet of computer- de uitvaart gelijktijdig kunnen meebeleven.

Juist nu, leveren wij maatwerk. Er kan een mooie en intieme thuisceremonie samengesteld worden met persoonlijke herinneringsmomenten. Ook diverse andere locaties komen in aanmerking als afscheidslocatie. Een eventueel grotere herdenkingsbijeenkomst kan, als u dat wenst, op een later tijdstip vorm krijgen. Daar zijn verschillende momenten voor te bedenken, zoals de geboortedag van uw dierbare, de eerste sterfdag, een trouwdag of andere dag die voor u een speciale betekenis heeft.

We streven ernaar om u de verbondenheid te laten ervaren die u met elkaar wilt voelen bij het afscheid van uw dierbare. Ook al zijn niet alle nabestaanden, familieleden en vrienden fysiek bij dit afscheid aanwezig. En u elkaar niet in alle gevallen kunt vasthouden of omhelzen, zoals u dat juist nú zo graag zou willen.

Meer informatie

Ellen Nooren Uitvaartverzorging neemt de tijd voor u om vragen te beantwoorden of mogelijkheden te bespreken. U kunt ons bereiken op nummer 06 – 22 44 88 77. De actuele regelgeving hebben we bij de hand en we zijn er voor u.

Sterkte en alle goeds toegewenst in deze uitzonderlijke tijd.

Ellen Nooren