“Kleinschalig en hoogwaardig”

Een nieuwe naam op het gebied van uitvaartverzorging: Ellen Nooren uit Tynaarlo. Ellen verzorgt uitvaarten in de provincies Groningen en Drenthe.

Anders is welkom

Naast traditionele begrafenissen of crematies staat Ellen Nooren open voor een afscheid dat anders is. “Denk aan een afscheidsplaats die past bij de overleden persoon. Een oud kerkje of ruimte in een geliefd café. Betekenisvolle rituelen, liefst aangereikt door de familie zelf. In alle gevallen is het zo dat je als uitvaartbegeleider in korte tijd moet inschatten wat de familie wenst. Ik neem niets over, de familie heeft de leiding. Ik stel voor en geef eventuele consequenties aan van keuzes”.

Goed voelen

Iedere uitvaart is anders. De overledene wil gecremeerd worden of begraven, er zijn wel of geen jonge kinderen direct betrokken. Ellen: “Een uitvaart is geslaagd als de familie afscheid kan nemen van hun dierbare op een manier die goed voelt. Ik wil graag bijdragen aan een passende inhoud, sfeer en uitstraling”. Ze heeft kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van uitvaartverzorging, zoals natuurbegraven en thanatopraxie (lichte balseming). Daarnaast beschikt Ellen over een uitgebreid netwerk van mensen die een waardevolle bijdrage leveren aan de uitvaart. Zoals op het gebied van muziek, zang, ritueelbegeleiding, beeld en geluid en persoonlijk inrichten van afscheidslocaties. Iedereen kan terecht bij de nieuwe uitvaartverzorgster, ook wanneer de overledene elders een uitvaartverzekering heeft.

Bekijk hier het originele bericht: Ellen Nooren Vriezer Post 26-08-2014