Twee moeders

Een overlijden komt vaak onverwacht en zet dan je wereld op z’n kop. Als er daarnaast ook sprake is van lastige verhoudingen in een volwassen samengesteld gezin, dan is professionele begeleiding op alle fronten heel welkom.

Die professionele, mensgerichte en respectvolle begeleiding heeft Yvonne namens ‘Ellen Nooren uitvaartverzorging’ ons ook geboden. Met openheid, duidelijkheid en een luisterend oor voor alle betrokkenen is Yvonne in staat geweest te zorgen dat we een goed afscheid konden organiseren voor onze overleden moeder. De uiteenlopende wensen werden onder begeleiding van Yvonne gewikt en gewogen, waarbij er nooit een goed of fout was. Er is en een balans, en een eenheid gecreëerd in de verscheidenheid.

Yvonne’s rol is ondersteunend geweest in het voorbereidingsproces en Yvonne was heel krachtig, onzichtbaar, maar merkbaar aanwezig tijdens het afscheid dat we zelf hebben geleid. Precies zoals onze moeder en wij ons dat wensten; een warm en intiem afscheid met mooie herinneringen. Al met al hadden we als kinderen ons vooraf niet kunnen voorstellen dat het afscheid kon worden zoals het is geworden. Door samen te werken en door te pakken waar nodig, heeft Yvonne namens ‘Ellen Nooren uitvaartverzorging’ samen met ons een dierbaar afscheid vormgegeven dat op alle details geregeld was.


We hadden niet gedacht dat we ‘Ellen Nooren uitvaartverzorging’ twee keer in zes weken zouden moeten bellen. Na de heel goede ervaring bij de eerdere uitvaart, was de keuze voor ‘Ellen Nooren uitvaartverzorging’ meer dan logisch. Het is Ellen persoonlijk ook enorm goed gelukt om vanwege de afwezigheid van Yvonne, de juiste uitvaart begeleidster te verbinden met ons als familie. Anita heeft ons op een hele mooie manier begeleid. Ze had een heel goed luisterend oor, was oprecht geïnteresseerd. Ze was voor ons een warme en innemende persoonlijkheid en heeft ons voortdurend geholpen met de zetjes in de rug, eigen initiatief en het aanbieden van mogelijkheden in plaats van het denken in beperkingen. Ze gaf ons tijd en rust, nam dingen uit handen die geregeld moesten worden. Ze voelde ons feilloos aan in onze taal, onze bedoelingen en wist onze warme liefde voor onze moeder om te zetten in het ontwerp voor de kaart, de uitvaart en de symbolen die wij belangrijk vonden. We hebben echt het gevoel iets “eigens “gecreëerd te hebben met Anita.

Op een prettige manier, als onderdeel van ons allen, heeft Anita ervoor gezorgd dat elk detail klopte. Ze heeft meer gedaan voor ons dan we konden verwachten en heeft ook na de uitvaart voor diverse af te handelen zaken nog ruim de tijd genomen.

Yvonne, Anita en Ellen zijn kort in ons leven gestapt op het moment dat het nodig was en daar zijn we dankbaar voor. Ze hebben niet alleen een betekenisvol beroep, maar ze hebben ook een bijzondere betekenis voor ons gekregen.

Ageeth en Ronald