Uitvaart Bob

Na het plotselinge overlijden van mijn vader op 12 november jl. stond het leven van mijn moeder, mijn beide zussen en mij helemaal op zijn kop. Ja en dan… Je weet er moet in korte tijd veel geregeld worden maar wat en hoe?! En hoe doe je dat allemaal terwijl het verdriet zo groot is.

Via een kennis van mijn zus werden we gewezen op Ellen Nooren Uitvaartverzorging. Na telefonisch contact met Ellen hebben we afgesproken dat Anita Buikstra ons kwam helpen met het afscheid en de uitvaart van mijn vader. Toen Anita bij ons binnenstapte met haar warme, rustige uitstraling voelden we ons direct op ons gemak. Het voelde vertrouwd en we konden helemaal onszelf zijn.

Stap voor stap heeft Anita ons door het proces heen geholpen met alle ruimte voor een lach en een traan. Door haar scherpe manier van luisteren en betrokkenheid had ze aan een half woord genoeg en juist in een periode dat alles hectisch en moeilijk is, geeft dat rust.

Met haar goede inlevingsvermogen had ze door wanneer ze naast ons kon staan en wanneer ze juist even voorop moest. Ze gaf ons alle tijd en ruimte die we nodig hadden om op onze manier de dingen te regelen zoals wij dachten dat mijn vader dat graag had gewild.

De hele week heeft ze voor ons klaargestaan. Persoonlijk en via WhatsApp, telefoon of mail, dag of tijd maakte daarbij niets uit.

Toen het mis ging met de in memoriam spreekster die wij hadden uitgekozen, was Anita wederom de dragende kracht en bleek dat ze supersnel kon schakelen en handelen. Ze heeft toen zelf het in memoriam uitgesproken. Wat waren wij hier blij mee en wat heeft ze dat mooi gedaan!

Mede door Anita kunnen wij met een goed gevoel terugkijken op het afscheid van mijn vader. Lieve, betrokken, attente, betrouwbare, spontane en warme Anita, je hebt veel voor ons betekend in deze week. Dankjewel!

– Familie Volbeda