Uitvaart Roelof

Toen onze jongste broer Roelof overleed, stond in zijn laatste wensenboekje dat hij Ellen Nooren graag als uitvaartbegeleider wilde hebben. Deze wens wilden we vanzelfsprekend in vervulling laten gaan.

Toen ik om middernacht Ellen belde, kreeg ik haar collega Anita Buikstra aan de telefoon. Zij nam de telefoon waar omdat de werkweek van Ellen op dat moment volledig gevuld was. Anita gaf ons direct een goed en rustig gevoel door het eerste gesprek dat we hadden per telefoon. We spraken vervolgens af bij mij thuis in Zuidbroek.

Eenmaal binnen, stelde Anita zich voor en condoleerde ons allemaal met het verlies van Roelof. We waren met negen familieleden en ieder van ons wilde graag iets vertellen over Roelof. Anita luisterde met aandacht en belangstelling, waardoor wij een positief gevoel kregen over haar oprechte betrokkenheid. Vervolgens gingen we over tot hetgeen wat moest gebeuren, het regelen van de uitvaart.

Ik gaf aan dat het aanwezige budget mogelijk niet toereikend was om de uitvaart te regelen zoals Roelof het in zijn laatste wensenboekje had omschreven. Anita kwam echter met zodanige voorstellen dat het budget wèl toereikend was, waardoor de wensen van Roelof toch in vervulling konden gaan. Dit deed ons allen bijzonder goed.

Wat wij als heel fijn hebben ervaren, was dat Anita in de aula van het crematorium voordat alle gasten binnenkwamen voor ons als familie een prachtig gedicht voorlas. Dit ontroerde ons en bracht rust met zich mee. Ook bij het begin van de afscheidsplechtigheid las Anita een mooi en passend gedicht voor, waardoor het voor mij wat gemakkelijker werd om met mijn verhaal te beginnen.

Al met al doet het verlies van Roelof nog steeds pijn en hij is veel te jong gestorven. Maar door de betrokkenheid en werkwijze van Anita kunnen wij terugkijken op een respectvol en warm afscheid. Hiervoor zijn we Anita eeuwig dankbaar. En Ellen, je hebt een fantastische vervanger naar ons toe laten komen.

Nogmaals bedankt,

- namens de familie Noordhof.